Weggeefwoensdag bij #OAMKB: gratis whitepaper Eurocrisis, hoe te handelen

Wat te doen bij het uit de hand lopen van de eurocrisis?

Steeds meer grote bedrijven zijn zich aan het voorbereiden op het eventueel uit de hand lopen van de huidige eurocrisis. Zelfs als is de kans nog zo klein, grote bedrijven hebben geen keus. Ze moeten uit het oogpunt van risicomanagement en voor hun aandeelhouders kunnen aantonen dat zij scenario’s klaar hebben liggen en overal rekening mee houden. Kleine organisaties hebben niet het benodigde inzicht om goed in te kunnen schatten wat de gevolgen zijn en hoe die hun bedrijfsvoering kunnen beïnvloeden. Wat nu te doen?
Allereerst gaan wij kijken naar wat er werkelijk aan de hand is en vervolgens wat wij kunnen leren van wat er al door anderen is gedaan.

Kredietverstrekking
Nadat de wereld in 2008/2009 door een uit de hand gelopen kredietexpansie aan de rand van de afgrond heeft gestaan en een depressie maar ternauwernood vermeden kon worden, heeft een opmerkelijk herstel plaatsgevonden. Dit herstel is afgedwongen door ca. 16 triljard in een wereldeconomie van ca. 40 triljard te pompen. Daarmee is een ramp voorkomen, maar is het schuldenprobleem vergroot en een oplossing daarvan naar de toekomst geschoven. En daar ligt nu precies de crux van de problematiek.

Kredietexplosie......

Lees de gehele whitepaper, klik hier

Tags: crisis, euro, eurocrisis, kredietcrisis, maatregelen, weggeefwoensdag, whitepaperkredietverstrekker