Prijs voor innovatieve accountants

Wordt het niet eens tijd om innovatieve accountants te belonen? Bij Exact dachten ze van wel. Hoog tijd zelfs. Daarom hebben ze de nieuwe Cloud Accountant Award in het leven geroepen. Speciaal voor de movers en shakers van de accountancybranche. De winnaar wordt tijdens Exact Live ’13 uitgeroepen en kan onder meer de nieuwe titel CA voeren.

Coach me!

Accountants- en administratiekantoren krijgen al een tijdje te horen dat ze hun rol moeten veranderen. Ondernemers willen steeds vaker een businesscoach. Een proactieve adviseur die hun branche kent en het liefst al die handige online tools inzet die we tegenwoordig kennen. Want ondernemers stappen massaal de cloud in. Ze verwachten hun accountant daar ook te vinden.

 Een onlangs verschenen en somber rapport van het ING Economisch bureau onderstreept de noodzaak voor accountants om hun adviespraktijk uit te breiden. “Onder meer daarom kwamen we op het idee om de innovators in de branche een hart onder de riem te steken”, aldus Mark Appel, Marketing Director Cloud Solutions van Exact.

  “We zien genoeg kantoren die heel slim inspelen op de veranderingen”, vertelt Appel enthousiast. “Die werken in de cloud. Die online meekijken in de administraties van hun klanten en die volop social media inzetten om hun ondernemers te ondersteunen. Maar veel van die movers en shakers zijn lang niet altijd even zichtbaar. Daar willen we verandering in brengen met deze nieuwe award en de bijbehorende titel.”

Letterlijk de cloud in!

De winnaar mag zich een heel jaar de enige echte Cloud Accountant van Nederland noemen en de titel CA achter zijn of haar naam zetten. Bovendien winnen ze een helikoptervlucht. Daarmee gaan ze letterlijk de cloud in! De driekoppige vakjury, bestaande uit Frans Heitling (hoofdredacteur Accountancy Nieuws), Jim Stolze (Online ondernemer en schrijver) en Mark Appel zal uit de inschrijvingen een top 3 bepalen.

 Tijdens Exact live '13 – een groot event dat in oktober in de Rotterdamse Ahoy gehouden wordt – zal de Cloud Accountant Award uitgereikt worden.